Hur populistisk vill vi att den kommande valrörelsen ska bli? | Västsvenska Arenan

populistisk

Samhällsklimatet är tufft och snart stundar en svensk valrörelse. Vid det här seminariet i diskuterar representanter från politik, forskarvärlden, media, näringslivet och det offentliga vilka utmaningar vi har framför oss och hur vi kan påverka den svenska valrörelsen att bli en konstruktiv resa.

När Tisdag 4 juli | 09.00–10.00

Var Västsvenska Arenan i direkt anslutning till Almedalsparken, intill Västerport på Strandvägen

Arrangör Västsvenska Arenan

Moderator Ulla Sätereie

I juli har Donald Trump varit USA:s president i 6 månader, det har varit flera val i Europa under våren och det är drygt ett år kvar till de allmänna valen i Sverige. Valrörelserna som genomförts har präglats av de populistiska strömningar som just nu går som en löpeld över världen, och stämningen har ofta varit hätsk med personliga påhopp, hårdföra argument och polariserade åsikter mer som regel än undantag.

Hur ska vi undvika att nästa års allmänna val i Sverige går samma väg? Hur ser vi till att de politiska sakfrågorna får det utrymme de förtjänar och att vi får en debatt som utgår från fakta och ärliga intentioner? Vilken roll har media? Vad kan politikerna själva göra? Vid det här seminariet i Almedalen diskuterar representanter från politik, forskarvärlden, media, näringslivet och det offentliga vilka utmaningar vi har framför oss och hur vi gemensamt kan påverka kommande svenska valrörelse att bli en konstruktiv resa.

Spara i kalender 07/04/2017 09:00 AM 07/04/2017 10:00 AM Europe/ParisHur populistisk vill vi att den kommande valrörelsen ska bli?Välkommen till Västsvenska Arenan i Almedalen Västsvenska Arenan i direkt anslutning till Almedalsparken, intill Västerport på Strandvägen Västsvenska Arenan info@vastsvenskaarenan.se MM/DD/YYYY

Marie Demker

professor, Statsvetenskap

Pia Rehnquist

chefredaktör, Sydsvenskan

Anette Novak

utredare, Medieutredningen

Ulla Sätereie

prefekt, JMG

Ann-Sofie Hermansson

kommunstyrelsens ordförande, Göteborgs Stad

Johnny Magnusson

regionstyrelsens ordförande, Västra Götaland