Livskarriäristens kravlista i arbetslivet | Västsvenska Handelskammaren

Livskarriäristerna

Att ha en bra lön och göra karriär är mindre viktigt. Lön växlas gärna mot fler semesterdagar och flextid med träning dagtid är en självklarhet. Är den unga generationens krav på arbetslivet orimligt höga eller ser vi tecken på en ny arbetslinje där livet, istället för karriären, kommer först?

När Torsdag 6 juli | 13.30–14.30

Var Västsvenska Arenan i direkt anslutning till Almedalsparken, intill Västerport på Strandvägen

Arrangör Västsvenska Handelskammaren

Moderator Åsa Vikner

Vi pratar om 20 till 34 åringars syn på jobbet. Handelskammarens nya undersökning Livskarriäristerna, visar att yngre har helt andra förväntningar på sin arbetsplats än äldre generationer. Kampen om kompetens är hård. Forskning visar hur risken att misslyckas med rekryteringar, få konflikter på arbetsplatsen och att tappa kompetens ökar om man blundar för generationsskillnaderna. Genom ökad förståelse för den unga generationen, deras värderingar och önskemål inför arbetslivet går det att bli en mer attraktiv arbetsgivare. Hur kan vi lindra generationskrockarna på arbetsplatsen? Vilka nya belöningsstrukturer ska till för att locka och behålla ung kompetens? Vid seminariet medverkar Günther Mårder, vd för Företagarna, Åsa Vikner, ansvarig för kompetensförsörjning på Västsvenska Handelskammaren samt arbetsgivare från näringsliv och offentlig sektor.

Spara i kalender 07/06/2017 13:30 PM 07/06/2017 14:30 PM Europe/ParisLivskarriäristens kravlista i arbetslivetVälkommen till Västsvenska Arenan i Almedalen Västsvenska Arenan i direkt anslutning till Almedalsparken, intill Västerport på Strandvägen Västsvenska Handelskammaren info@vastsvenskaarenan.se MM/DD/YYYY

Günther Mårder

vd, Företagarna

Åsa Vikner

ansvarig kompetensförsörjning, Västsvenska Handelskammaren

Bodil Sidén

kommunikationsansvarig, Uber i Skandinavien

Anders Carlberg

chef för forskning, utveckling och utbildning, Västra Götalandsregionen

Ola Serneke

vd & ägare, Serneke Group AB