Skip to content

De mest populära träningstrenderna 2023

  • by

I takt med att vi rör oss genom 2023, ser vi en spännande utveckling inom träningstrender. Medan vissa av dem fortsätter att blomstra, dyker nya upp och förändrar hur vi förbättrar vårt fysiska välmående. Här är en utförlig överblick över de mest framträdande trenderna:

1. Virtuell träning

Virtuell träning har snabbt blivit populärt, med en ökande efterfrågan av VR-gym. Denna teknologi erbjuder en unik och engagerande upplevelse, vilket gör träningen både roligare och mer tillgänglig. Den enda nackdelen är att utrustningen fortfarande kostar en del att köpa.

Som användare kan du bland annat dyka in i fördjupande miljöer som gör det möjligt att träna på exotiska platser, eller delta i spännande fitnessäventyr, allt från hemmets lugna vrå. Tänk bara på att uppgradera dina hörlurar innan du sätter igång, särskilt om du har gamla och slitna sådana.

2. Funktionell träning

Funktionell träning fokuserar på övningar som simulerar vardagliga rörelser, och har blivit alltmer populärt för sin praktiska tillämpning. Träningen är utformad för att förbättra kroppens naturliga rörelseförmåga, styrka och uthållighet.

Den har även visat sig vara särskilt effektiv för att förhindra skador och förbättra den allmänna hälsan. Funktionell träning är inte bara populärt bland atleter, utan även bland äldre och dem som återhämtar sig från skador, eftersom den bidrar till en starkare och mer smidig kropp.

3. Gruppträning online

Nätbaserad träning har vuxit i popularitet som ett svar på de utmaningar som pandemin förde med sig. Livesända pass och digitala träningsgrupper erbjuder ett sätt att upprätthålla gemenskap och motivation på distans. Denna trend har också öppnat upp nya möjligheter för tränare och fitnessinstruktörer att nå en global publik.

Tack vare att det finns en mängd olika stilar och pass tillgängliga erbjuder onlineträning en tillgänglig och flexibel lösning för att hålla dig i form.

4. Hållbar träning

Miljömedvetenhet och hållbarhet har blivit en viktig aspekt inom träning. Denna trend innefattar användningen av miljövänlig träningsutrustning, som återvunna yogamattor eller biologiskt nedbrytbara löparskor, samt träning som minskar koldioxidavtrycket, som utomhusträning och cykling.

Här reflekteras en önskan om att kombinera fysisk aktivitet med miljöansvar, något som är allt viktigare med tanke på att Sverige fortfarande misslyckas med sina miljömål.

Slutsats och avslutande ord

År 2023 erbjuder en dynamisk mix av träningstrender som omfamnar teknologiska framsteg, betonar funktionell träning, främjar gemenskap genom nätbaserade plattformar, och uppmärksammar vikten av miljömedvetenhet inom friskvård.

De ovanstående trenderna indikerar på en fortsatt utveckling och diversifiering inom träning och hälsa, vilket reflekterar en bredare förändring i hur vi ser på vår fysiska hälsa och välbefinnande. Det kommer även att bli spännande att upptäcka hur dessa trender kommer att utvecklas och påverka vårt sätt att träna i framtiden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *