Skip to content

Vilken fotbollsspelare tjänar mest pengar i världen

Det kommer inte som någon överraskning att några av världens bästa fotbollsspelare också är bland de bäst betalda idrottsmännen i världen. Men vilken fotbollsspelare tjänar mest pengar?

Nr 1. Cristiano Ronaldo

Den utmärkelsen tillhör Cristiano Ronaldo, som enligt Forbes är den bäst betalda idrottsmannen i världen. Tidningen uppskattar att Ronaldo tjänade 88 miljoner dollar år 2020, inklusive 60 miljoner dollar från lön och bonusar och 28 miljoner dollar från sponsring.

Nr. 2 Lionel Messi

Ronaldo följs av Barcelonastjärnan Lionel Messi, som beräknas tjäna 80 miljoner dollar 2020. Messis inkomster ökade tack vare ett nytt kontrakt som han skrev på med Barcelona förra året och som gjorde honom till världens bäst betalda fotbollsspelare. Han har också lukrativa sponsoravtal med varumärken som Adidas, Gatorade och Pepsi.

Nr. 3 Neymar

Neymar, som beräknas tjäna 75 miljoner dollar år 2020, är den tredje bästa spelaren. Den brasilianska stjärnan tjänar enligt uppgift 67 miljoner dollar på sin lön och bonusar i Paris Saint-Germain, vilket gör honom till den bäst betalda fotbollsspelaren i världen. Han har också ett antal sponsoravtal, bland annat med Nike, Red Bull och Gillette.

Topp 10

Andra fotbollsspelare på topp 10 är Liverpools Mohamed Salah (beräknad inkomst på 37 miljoner dollar), Manchester Uniteds Paul Pogba (34 miljoner dollar) och Real Madrids Gareth Bale (29 miljoner dollar).

Siffrorna för 2020 bygger på en analys av Forbes lista över världens 100 bäst betalda idrottare. Fotbollen fjärdedel av listan var spelare i basketboll (16 %), golfspelare (15 %) och tennisspelare (10 %).

Världens bäst betalda fotbollsspelare är inte främmande för att skapa rubriker för sina enorma inkomster. År 2017 skrev Ronaldo på ett nytt kontrakt med Real Madrid som gjorde honom till världens bäst betalda fotbollsspelare. Och 2019 blev han den första fotbollsspelare som någonsin tjänat 1 miljard dollar i karriärinkomst.

Med sådana enorma inkomster är det inte konstigt att Ronaldo ofta anses vara en av de rikaste idrottarna i världen. Forbes uppskattar hans nettovärde till 450 miljoner dollar, vilket placerar honom före Messi (400 miljoner dollar) och Neymar (200 miljoner dollar).

Leave a Reply

Your email address will not be published.