Skip to content

Populära gym i Stockholm

Hälsotrender och fitnessvanor är vanligt förekommande i vår huvudstad. Detta är anledningen till anrika gym som Delta Gym och Pro Gym – men även kedjor som SATS, STC och Friskis & Svettis. Om du vill veta mer om de mest populära platserna att träna på hittar du dem här nedan.

Delta Gym

Gymmet är beläget i Vasastan och har funnits sedan 1992. I dagsläget har de yta på 650 kvadratmeter där både motionärer och elitidrottare tränar tillsammans, ett lyckat koncept som går ut på en god sammanhållning och en välkomnande atmosfär.

Pro Gym

Befinner du dig på Södermalm hittar du Pro Gym. De har varit verksamma sedan 80-talets början, med lokaler på 660 kvadratmeter – dessutom på gatuplan. Gymmet välkomar alla oavsett kön, ålder eller läggning. Hantlar upp till 72 kg ingår, samt upp till 3,6 ton fria vikter och specialbyggdra ProGym maskiner.

Gymkedjor

Stockholm huserar flera framgångsrika kedjor. Här nedan finner du ett axplock av dem, men också några av deras höjdpunkter:

  • SATS: Denna träningskedja finns i alla nordiska länder, med cirka 200 center totalt. I Stockholm kan du välja mellan 20 stycken bara i innerstaden. Erbjuder boot camps, personlig träning, gruppträning, padel, squash och sjukgymnastik.
  • STC: Öppnade nyligen en träningsanläggning i PUB-huset vid Hötorget. Utbudet inkluderar alla möjliga former av träning, men även kampsport, kondition, dans och koreografi. Just nu hittar du tre anläggningar i innerstaden.
  • Friskis & Svettis: Erbjuder både träning och onlineträning, samt 16 anläggningar bara i Stockholm. Är inriktad på gym, men även jympa, multifys, dans och yoga. Friskis & Svettis är dessutom en ideell förening som har funnits sedan 1978.
  • Fitness24Seven: Höjdpunkten med denna gymkedja är att de har öppet dygnet runt. Finns på flera platser runtom Stockholm, både i innerstaden och i förorterna runtomkring. Fitness24Seve tillämpar inte heller någon bindningstid.

Tänk på att Stockholm även har många utegym tillgängliga för allmänheten. Totalt ingår över 80 stycken vilket är mäkta imponerande, samtidigt som det är både bekvämt och lättillgängligt i samband med promenader eller löprundor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.