Arena Västsverige – Ett magasin

Arena Västsverige – Ett magasin

För tredje året i rad kan du läsa Arena Västsverige, en publikation från parterna bakom den Västsvenska Arenan. Det är däremot sjätte året i rad som Västsvenska Arenans parter går samman och kraftsamlar gemensamt under Almedalsveckan. I år är vi åtta representanter från akademin, det offentliga och näringslivet. I denna oerhört turbulenta tid ser vi också denna typ av samverkan som den enda vägen framåt – för en hållbar samhällsutveckling.

Behovet av breda samarbeten må vara uttjatat och det är absolut inte enkelt, men nödvändigt. Hur god samverkan kan leda till konkreta resultat är också något som flera av reportagen belyser. Vi vill vara samhällsfördjupande och problematiserande, men först och främst vill vi hitta förslag till lösningar på några av vår tids största utmaningar.

Under Almedalsveckan bjuder Västsvenska Arenan på 80 programpunkter av varierande karaktär. I synnerhet informerande, men också underhållande i form av ett quiz om faktaresistens och ett tillkännagivande av vem som tilldelas Sveriges största sociala medier-pris.

Ett tema är industrins framtid som illustreras genom att vi lyfter betydelsen av samverkan inom life science. I tidningen kan du även läsa om framtidens fordon där Västsverige vill bli navet för den utvecklingen. Ett annat tema är det ständigt omdiskuterade ämnet digitalisering, och hur den påverkar oss i vår roll som samhällsmedborgare. Dessutom bjuder vi på ett reportage om demokrati och journalistik, något som är intressantare än någonsin, särskilt då en svensk valrörelse stundar.

Läs magasinet »

Trevlig läsning!
Parterna i Västsvenska Arenan

PS. Vi finns på Twitter och alla seminarier sänds live via vår Facebook-sida. #VästsvenskaArenan

Färdigheter

Upplagt på

26 juni, 2017